Ligeti Studio Menü

 

Ligeti Design Kft. bernecebaráti asztalosüzemének fejlesztése

(GINOP_PLUSZ-1.2.2-22-2022)

A fejlesztés eredményeként cégünk két asztalosipari gép beszerzését valósította meg:

2022-re a kontaktcsiszoló gép és a lapszabász gép fejlesztése vált aktuálissá. Ezek elengedhetetlen gépek gyártástechnológiánkban, melyek nagy mértékben tehermentesítik asztalosainkat, hogy kvalitásuknak megfelelő – magasabb értéket teremtő – feladatokat végezhessenek.

A kontaktcsiszológép esetén jelentős fejlesztési célunk volt a gépméret növelése, ami lehetővé teszi számunkra a nagyobb munkadarabok megmunkálását. Az új gép munkaszélessége tehermentesít minket a nagyobb felületek kézi csiszolásától (ajtók, asztallapok és egyéb termékek előállításában), így felszabadítva értékes munkaerőnket.

A lapszabászgép a másik fejlesztési irányunk. Ez a gép az alapja a bútorgyártásnak, így kritikusan fontos, hogy pontos, megbízható és könnyen használható legyen. Az új gép lehetővé teszi számunkra, hogy a célunkhoz megfelelő pontossággal és minőségben dolgozhassunk. A géphez táblafelosztó programot biztosít a gyártó, megkönnyítve, gyorsítva és technológiailag fejlesztve ezt a fontos munkafázist.

Mindkét gép alapja a bútoraink 95%-ának gyártásában, így elengedhetetlen ösztönzője a termelékenységnek, a hatékonyságban, így pedig a jövedelmezőség növelésének.

A 15,2 millió forintos beruházás 9 999 774 forint európai uniós támogatás segítségével jöhetett létre.

A projekt 2023.01.10-én a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósult meg.